Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.


Gutta

Eventyr


Sykler med: EVOC, Julbo, Rocky Mountain
 

"Gutta" - som de selv kaller seg, er en svært sammenspleiset gjeng som har syklet sammen så lenge de kan huske. De elsker å dra på turer sammen, og da helst med sykkelen. De liker også forberedelsene i forkant av de litt større turene, som innkjøp av utstyr og kart, planlegging av provianter og dagsetapper, samt treningen i forkant av turene. De er av den oppfatning at opplevelsene er størst når de deler dem med hverandre. Barnslig hyling, ukoordinerte high fives og gjensidig altomfattende entusiasme beskrives som en selvfølge når gutta er på tur.

Sommer 2016 dro våre tre Evoc ambassadører ut på sitt livs største eventyr hittil. Gutta har tidligere syklet GR 5 Genève til Nice, samt vandreruten Tour du Mont Blanc. Sulten på nye eventyr dro de til Colorado for å sykle den anerkjente vandreruten Colorado Trail. Gutta har laget en svært inspirerende film fra turen som du ikke bør gå glipp av!

 

Jakob Næss

Jakob er en kar på 29 år som nå er bosatt i Oslo. Han er gruppas kreative sjel. Han er personen som har den desidert best organiserte sykkelsekken i gruppa, samt at han er en kløpper på å spre godt humør. Jakob elsker å sykle, men hater å trene hvis dette er noe han MÅ gjøre. Jakob sier aldri nei til en sykkeltur så lenge gradestokken viser plussgrader. Han er en spontan type som alltid er med på alt som er moro. I følge Jakob har friluftsutstyr lenge vært totalt materialistisk, dette har ført til at han i forkant av turene alltid er den som må bruke desidert meste penger på å oppgradere turgarderoben.

Jonas Modin Rismyhr

Jonas er en kar på 29 år og evig student, noe som har ført til at han nå er bosatt i Sogndal. Dette er gruppens eminente fotograf og han er uten tvil den mest ydmyke og høflige i møte med nye mennesker. Han trener mer enn de fleste og har gjennom årene alltid vært betydelig bedre trent enn oss andre. Jonas sin fysiske form har ført til at han støtt og stadig har løpt opp og ned fjellsider med kamera for å få de beste vinklene. Jonas har gjennom årene ofte fungert som fredsmekler når det gamle ekteparet Andreas og Jakob har kranglet. I likhet med Jakob er Jonas en fleksibel type som aldri sier nei til tur. Jonas er ekstremt opptatt av fakta og forskning. Den enkleste måten å provosere Jonas på en rett og slett å påstå ting som ikke er sant, eller som ikke er tilstrekkelig forsket på.

Andreas Hanedalen

Andreas er en småbarnspappa på snart 30 år som er bosatt i Sandefjord. Han lever i tidsklemma samtidig som han er kronisk livredd for at de andre skal finne på noe moro uten han. Heldigvis har han en kone som ikke vet hva ordet Nei betyr. I tillegg er Jakob og Jonas svært fleksibel, noe som har ført til at Andreas stort sett alltid får bestemme tidspunkt for store turer. Andreas er kartofil. Han elsker å planlegge turer, se på kart og studere høydekurver. Andreas har også mye turerfaring fra ulike former for friluftsliv. Dette har gjort at han er svært opptatt av god gruppedynamikk, noe som har ført til brutalt ærlighet dersom ting ikke fungerer slik han ønsker. Dette er noe Jakob spesielt fikk merke i sin spede start som friluftslivsmann og stisyklist.


 

Gutta's eventyr 

Her forteller gutta om 3 flerdagsturer de har hatt i utlandet så langt.


 

GR 5 Geneve til Nice

Dette var vår langturdebut, en virkelig ilddåp. GR 5 er en høyfjellsti som går fra Geneve til NIce gjennom alpene. Turen er på 640 km, noe som i seg selv er ikke så fryktelig langt, men i løpet av disse kilometerne klatret vi til sammen 31 000 høydemeter. Vi hadde 13 sykkeldager til rådighet.

 

Alle aspekter ved denne turen innebar svært bratte læringskurver. Vi lærte verdien av god planlegging, verdien av god gruppedynamikk og at det er lov å være lei, sliten og sur (selv om det sjeldent er tilfelle).Vi lærte at vi aldri skal undervurdere hvor fysisk og mentalt krevende det er å bevege seg i bratte fjell dag ut og dag inn. Vi lærte hvor viktig det er å posisjonere krefter. Vi lærte viktigheten av å få i oss så mye energi som overhode mulig. Mest av alt innså vi hvor fantastisk det er å være på tur sammen, slite sammen og mestre utfordringer sammen. Turen ga en enorm motivasjon for videre sykkelturer og vi inngikk en avtale om å få til minimum en utenlandstur hvert år. Det er nå 3 år siden vi gjennomførte turen, men vi smiler fortsatt hver gang vi tenker på opplevelsene.


 

Tour du Mont Blanc

Året etter GR5 bestemt vi oss for å dra på en noe kortere tur. Valget falt på den velkjente vandreruten Tour du Mont Blanc. På denne turen skulle vi i tillegg ha med oss vår gode venn Mats. Turen gikk relativt greit å planlegge da dette er en runde som svært mange går på beina. Dessverre ble Jonas skadet før turen og måtte bli hjemme. I tillegg ble den fysiske belastningen dessverre for stor for Mats som måtte oppe av etter 1,5 dag. Av de 4 som planla turen var det bare Jakob og meg (Andreas) igjen. Turen var alt i alt en flott opplevelse. Stikvaliteten var svært, svært høy. Naturen var spektakulær og vi var overrasket over at alle fotturistene vi møtte var meget positive til syklister.

 

Turen tok 4 dager. I løpet av disse dagene forserte vi 10 000 høydemeter fordelt på 165km. Den merkeligste erfaringen vi tok med oss fra denne turen var at 4 dager på tur rett og slett er for lite. Det tar tid å komme i siget og det tar tid å virkelig finne roen på tur. På tross av dette var turen en suksess og vi kommer nok høyst sannsynlig til å gjenta denne sammen med Jonas en annen gang.


 

Colorado Trail

I fjor sommer bega vi oss ut på vårt største eventyr så langt. Vi hadde lenge siklet på Colorado Trail, men hadde egentlig tenkt at dette ville bli en for stor utfordring for oss, da med tanke på krav til utstyr, lengde på turen og fysiske forutsetninger. Colorado Trail er en 800 km lang høyfjellsti som går fra Denver til Durango. Stien forserer 22 000 høydemeter og ligger gjennomsnittlig på 3000 moh. Alt dette skulle vi komme oss gjennom på 12 dager. Store deler av turen foregikk langt fra sivilisasjonen. Vi var derfor avhengig av å sove i telt, samt ha med mat for 4-5 dager av gangen. Med andre ord, en ganske hissig bikepacking debut.

 

På forkant brukte vi mye tid på å planlegge etapper, veie utstyr, studere kart og prøvepakke sekker. Vi syklet også en del med ekstra tunge sekker for å bli vant til belastningen. Turen ble en enorm suksess og et minne for livet. I løpet av turen fikk vi oppleve noen av verdens beste stier, vi fikk ekstreme naturopplevelser, vi fikk oppleve å gå lenger ned i den fysiske kjelleren enn vi noen gang hadde gjort tidligere og vi fikk testet vår mentale styrke gjennom mange svært lange dager på sykkelen. Mest av alt fikk vi igjen kjenne på hvor priviligerte vi er som får oppleve slike ting sammen.